16:00

Brottby SK

Referat: Roslagsbro IF - Brottby SK

Säsongens sista hemmamatch. Efter inställd match föregående helg var spelsuget stort hos alla spelare. Det märktes också på inställning och kämpaglöd.

Vi startar matchen något trevande och får inte igång det fina passningsspel som vi ofta visat upp under säsongen. En regnblöt plan ställer också höga krav på precision vilken vi inte bemästrar i början. Första halvlek består till stor del av kampspel och inget av lagen skapar några riktigt heta målchanser. De avgörande passningarna sitter helt enkelt inte och de halvchanser som skapas kommer oftast till slumpmässigt.

I andra halvlek tar vi successivt över spelet mer och mer. Vi etablerar längre anfall och målchanserna börjar bli klarare. I minut 58 får vi hörna som Sofi vackert placerar in med huvudet. Brottby replikerar dock omgående och kvitterar knappt tio minuter senare. Känslan är ändå att vi har mer ork och minut 70 öppnas ett läge upp för Hannah L som från sin mittbacksposition kan bryta igenom och fri med målvakten placerar in 2-1. Glädjen blir kortvarig då Brottby återigen kvitterar i en tilltrasslad situation efter hörna. Efter kvitteringen är vi åter det bättre laget och har bud på att avgöra matchen. Tyvärr lyckas vi inte hitta den riktigt gyllene chansen och matchen slutar 2-2.

En fullt godkänd insats där vi var närmast segern. Två fina mål signerade Sofi och Hannah L.